We zoeken...

Een enthousiaste student met veel te veel passie, brains en een proactieve en leergierige houding. Zo loop je vol zelfvertrouwen na het afronden van de stage als de meest kritische communicatie stagiaire je verdere loopbaan in.

Heb jij passie en talent voor aansprekende, conversieverhogende (online) communicatie? En wil je verantwoordelijk zijn voor en meewerken aan digital impact voor uitdagende opdrachten en uitdagende cases? Dan vormt deze stage dé start van jouw carrière in de digitale wereld!

Jouw taken

 • Het uitvoeren van zoektermanalyses
 • Teksten schrijven (webteksten, nieuwsbrieven, persberichten, etc.)
 • Teksten plaatsen in uiteenlopende content management systemen en “platte” html-sites
 • Sitemaps maken, content structureren
 • Mailings maken en versturen
 • Advies geven over (de presentatie van) content
 • Advies geven over (de inzet van) online communicatiemiddelen
 • Het proactief meedenken in kansen, oplossingen en nieuwe toepassingen
 • Analyseren en rapporteren van resultaten

Wat kan je van ons verwachten?

Je mag werken voor toonaangevende bedrijven in het binnen- en buitenland. Je leert tijdens je stageperiode wat de kern is van juiste visuals en hoe dit bedrijven ondersteunt in hun groei.

Bij ons sterk groeiend marketingbureau zal je leren om te gaan met alle moderne tools, theoretische kennis én leuke feestjes om het succes te vieren!

Ons doel is om bij jou een sterk kritische en leergierige houding te ontwikkelen (of te versterken). Op deze manier weten we zeker dat je een belangrijke toevoeging wordt bij elke onderneming waar je vervolgens gaat werken. En natuurlijk mag een stagevergoeding niet ontbreken.

Interesse of solliciteren?

Ben jij de communicatie stagiaire die wij zoeken en kun je niet wachten om namens ons marketingbureau aan de slag te gaan bij bijzondere ondernemingen? Reageer dan vandaag nog. Stuur je CV en motivatie naar martijn@mbbedrijfskundigmarketingadvies.nl ter attentie van Martijn Blaauw of maak gebruik van onderstaand formulier.

Vereiste ervaring en skills

Vereiste ervaring en skills:

 • Je volgt een gerelateerde HBO opleiding
 • Je bent gek op taal, creatief met content en nauwkeurig
 • Verkregen informatie zet je feilloos om in relevante, geloofwaardige en onderscheidende content
 • Je beheerst de Nederlandse taal uitstekend (in woord en geschrift)
 • Hybride werken 50/50 verdeeld

Stagevergoeding:

€500 p/m

Solliciteer direct

Voorbeeld van een week als stage : online marketing

Maandag Dinsdag Woensdag Donderdag Vrijdag
Facebook bericht schrijven
Voor sommige klanten van MB schrijf je als stagiaire een aantal keer per week een Facebook bericht. Het leuke hieraan is dat je hier je eigen creativiteit in kwijt kunt; je mag namelijk zelf de content bedenken en passend beeldmateriaal kiezen om het bericht zo aantrekkelijk mogelijk te maken.
Stagerapport
Naast de meewerktaken, krijg je natuurlijk ook tijd voor je stagerapport of scriptie. In overleg met je stagebegeleider bepaal je op welke dag hieraan wilt werken.
Website optimalisatie
De woensdagochtend staat in het teken van website optimalisatie. Samen met je collega’s van de afdeling Online marketing analyseer je diverse pagina’s van klanten en ga je op zoek naar verbeteringen. In een aansluitende meeting licht je deze verbeteringen toe. Vervolgens krijg je de taak om de verbeteringen door te voeren. Dit doe je vaak in samenwerking met collega’s van andere afdelingen.
Advertenties schrijven en invoeren in Google Ads
Om klanten beter vindbaar te laten zijn in de zoekmachine Google, bedenk je verschillende advertenties en voer je deze in, in de tool Google Ads.
Content maken social media
Om meer volgers en interactie op social mediaplatformen als Instagram of LinkedIn voor klanten te genereren, bedenk en plaats je wekelijks content. Lekker creatief zijn dus!
Vooronderzoek ontwikkelen
Als voorbereiding op een kennismakingsgesprek met een potentiële klant ben je verantwoordelijk voor het ontwikkelen van een vooronderzoek. Hierin voer je o.a. een interne, externe, concurrenten en zoekwoorden analyse uit. In deze zoekwoorden analyse ga je op zoek naar termen waar de doelgroep van de potentiële klant het meeste op zoekt.
Lunchwandel
Rond half 1 start de pauze. Tijdens de pauze kun je ervoor kiezen om, samen met je collega’s, een frisse neus te halen. Vaak staan de pauzes dan ook in het teken van een bezoek aan de Albert Heijn (een kwartiertje lopen vanaf het kantoor) om een lekkere lunch te halen.
Lunchwandel Lunchwandel Lunchwandel Lunchwandel
Content schrijven
Als stagiair(e) Online Marketing schrijf je regelmatig teksten voor de website van een klant. Het leuke hieraan is dat je dit mag doen voor verschillende klanten voor MB. Dit betekent dus dat iedere tekst vanuit een andere invalshoek geschreven wordt.
Stagerapport Zoekwoordencheck
De zoekwoordencheck is een wekelijkse taak, waarbij je per klant alle irrelevante zoekwoorden mag filteren, oftewel uit mag sluiten. Leuk én handig, want op deze manier leer je steeds meer over de klanten!
Statistiekenmailing
Als stagiair(e) ben je verantwoordelijk voor de statistiekenmailing die één keer per maand naar alle klanten toegestuurd wordt. Hiervoor ga je per klant op basis van data uit Google Analytics, Google Ads en WordPress de resultaten van de afgelopen maand na. Best een klus, maar altijd leuk te zien wat de uitgevoerde werkzaamheden voor een klant opgeleverd hebben!
Planning maken
Op vrijdagmiddag maak je – in overleg met je stagebegeleider - een planning voor de volgende week. Ook de taken waar je niet aan toe bent gekomen neem je hierin mee, zodat deze tijdig voltooid kunnen worden.
Vrijdagmiddagborrel en MB game
Samen met het gehele team sluit je op vrijdag de werkweek af onder het genot van een biertje of wijntje. Een glas Cola of chocomel mag natuurlijk ook; wat je zelf het lekkerste vindt! Ook is het tijd voor de MB game. Hierin lichten alle collega’s, waaronder jij, kort toe hoe de week verlopen is, wat je gedaan hebt en of je doelen voor jezelf behaald hebt. Heb jij een doel voor jezelf behaald, een procesoptimalisatie doorgevoerd of een complimentje gehad? Dan scoor je punten in de MB game. De winnende afdeling (afdeling met de meest behaalde punten) krijgt een weekprijs; dit kan bijvoorbeeld een lekkere zak snoep zijn.
08:30
12:30
13:00
17:00
Solliciteer direct
 • Max. bestandsgrootte: 32 MB.
 • Uw gegevens zijn veilig

Solliciteer direct